Inauguració de les jornades «Memòria i Futur» a Dénia

El dia 9 d’Abril inaugurem a Dénia les jornades «Memòria i Futur» .
Dues exposicions: Memòria Desenterrada en el Centre d’Art de l’Estació aporta les imatges dels processos d’exhumació que s’estan portant a a cap a Paterna i Alacant, recuperar les restes dels afusellats per ser lleials a la republica, per oposar-se a un regimen qus es va alçar amb l’ajuda del feixisme internacional i «1939, Memòria de la retirada» a la Biblioteca Municipal mostra els diferents escenaris en els quals es va desenvolupar l’èxode massiu, l’exili per a intentar salvar la vida, mes de 400.000 persones van abandonar Espanya, pels Pirineus cap a França, o amb desenes d’embarcacions rumb a Algèria, molts van caure en camps de concentració, moltes altres persones es van refugiar en l’exili interior, les van silenciar, van haver d’ocultar-se… Una dictadura terrible, els responsables dels crims del franquisme fins i tot no han sigut jutjats. La seua impunitat aombra sobre la nostra democràcia, la llastra. Les víctimes tenen dret a la justícia, encara està pendent.

A la vesprada en la Biblioteca Municipal Llum Quiñonero va presentar el seu llibre
MIQUEL GRAU 53/1977, ho va fer amb Rafa Cuesta. La presentació va acabar amb la interpretació a capela per Rafa Carrió de la cançó de All Tall dedicada a Miguel

Seguim…

1 comentario en “Inauguració de les jornades «Memòria i Futur» a Dénia

  1. Pingback: Jornadas “Memoria i Futur” organizadas por Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme/Plataforma de suport a la Querella Argentina junto al Ayuntamiento de Denia

Los comentarios están cerrados.