Querelles en els jutjats valencians

PRIMERES QUERELLES PER TORTURES, DESEMBRE 2018. ESTUDIANTS DETINGUTS EN 1971.

Dilluns dia 3 de desembre es presenten a València les primeres querelles per tortures, patides en la Prefectura de Policia d’aquesta ciutat durant la dictadura franquista. Els querellants formen part d’un grup de 15 persones detingudes en 1971 durant un dels estats d’excepció declarats pel franquisme. Van romandre en comissaria 19 dies sotmesos a interrogatoris, vexacions i tortures, posteriorment van ingressar en la Presó Model de València acusats d’associació il·lícita i propaganda il·legal (veure tota la informació)

 

QUERELLES PER ASSASSINAT I DESAPARICIÓ FORÇOSA. PRESENTADES EL 5 D’ABRIL DE 2019

Es presenten en els jutjats de Paterna 12 querelles per altres tants que van ser assassinats en el «Paredón d’Espanya» en la immediata postguerra, víctimes de sentències dictades per militars colpistes en consells de guerra, sota l’acusació de «auxili o adhesió a la rebel·lió «, cruel paradoxa quan va ser l’exèrcit colpista el que es va aixecar en armes contra un govern legítim (veure tota la informació)

.

QUERELLES PER TORTURES OCORREGUDES A 1975. PRESENTADES A L’OCTUBRE DE 2019.

El 21 d’octubre es van presentar a València 6 noves querelles per detenció i tortures sofertes, en la Prefectura Superior de Policia i altres dependències de la Guàrdia Civil, durant els últims mesos de l’franquisme. Els querellants militaven en diferents organitzacions polítiques de l’esquerra d’aquell temps, MCE, PCE i PCE (m-l) / FRAP. Van ser detinguts a les batudes que a l’estiu i tardor de 1975 va practicar a València la policia franquista contra prop d’un centenar de persones per pertinença a grups opositors a la dictadura (veure tota la informació).

QUERELLA COL·LECTIVA PER TORTURES SOFERTES EN ELS ANYS 1968 I 1970. ACUSACIÓ POPULAR I PARTICULAR DEL SINDICAT CCOO DEL PAÍS VALENCIÀ

César Llorca, Julián Antonio López, Enrique Gardó, Vladimir Bataller Rodríguez (per son pare, Daniel Bataller López), Carlos Antonio Boïls Rodríguez i Mercedes Boïls Rodríguez (per son pare, Salvador Boïls Conejero), Francisco Serrano Vidal (per son pare, Francisco Serrano Giménez), María Concepción Fondo García (per son pare, José Fondo Viana), Aurora del Alcázar Zaragoza (per son pare, Eduardo del Alcázar Zambrano), Ángel Ramón García Aparicio, Leopoldo César Mañas Escusa i Daniel Girva Manuel (veure tota la informació).


Presentación de querellas por torturas sufridas en mayo de 1967. Homenaje a los represaliados

En el salón de actos de CCOO PV, el pasado 12 de mayo realizamos un reconocimiento a los represaliados por participar en la convocatoria del 1º de mayo en 1967, la primera manifestación convocada públicamente por las recién constituidas Comisiones Obreras. Además, se daban a conocer las querellas presentadas en los juzgados valencianos por Juan Montalbán, Joan Castejón, Francisco Ventura, Salvador Ayala, Manuel Sanmartin y Robert Sánchez detenidos, torturados y procesados por exigir libertad y derecho a la sindicación en aquella movilización (veure tota la informació)