Comunicat – El fil roig del moviment estudiantil. Memòria i Present

El dia 26 d’abril a les 12 h., l’estudiantat d’ahir i d’avui presentarà les seues experiències de lluita, organització, també de repressió, i més, a l’Àgora Prometheus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (Av. Blasco Ibáñez, 28, 46010 València) en un acte que barrejarà el relat experiencial amb música d’autor.

Aquest acte ha sigut promogut des de la Plataforma de suport de la Querella Argentina, l’única causa judicial oberta fins al moment que investiga els crims de la dictadura franquista. La Plataforma està formada per entitats socials i memorialistes, també per persones víctimes de la repressió, que tenen tots plegats com a objecte promoure la lluita contra la impunitat i recolzen les iniciatives que, a l’empara de la justícia universal, persegueixen condemnar els crims franquistes, i rescatar per a la memòria democràtica la rellevància que en la Universitat va tindre la lluita contra la dictadura i per les llibertats.

Aquestes lluitadores de la justícia i l’antifranquisme han volgut donar visibilitat a la continuació de la lluita que representen els actuals sindicats estudiantils. Perquè aquella època de terror contra la que van lluitar ha donat impuls i ferramentes a les lluites estudiantils actuals. El seu exemple és la millor mostra de que tot és possible i de que absolutament tot es pot canviar des de la lluita, l’organització i la unitat.

La música que ens acompanyarà és bona mostra de que la cultura és altra ferramenta fonamental en la lluita, comptarem amb les actuacions musicals de Pau Alabajos i Lucho Roa. A més a més, cal destacar la repressió que han sofert les artistes contrahegemòniques, així que aquest és el millor moment per expressar-nos juntes.

Per últim, també contarem amb la presència de l’Aula de Memòria Històrica de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i de l’Assemblea de Representants del Centre. Açò és ben important perquè mostra la voluntat de la institució acadèmica per posar en valor i treballar la memòria històrica en vies de aconseguir una Universitat més democràtica i justa amb l’alumnat represaliat ahir i avui.

Sense més, convidem a estudiants, treballadores i gent jove en general a gaudir d’aquest matí de lluita carregada de passat, de present i sobretot de futur.

logos-filroig

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s