Cipriano Martos Jiménez en la nostra memòria

Gràcies a l’obra de Teatre Molotov, al seu director David Pinto i els seus intèrprets Joan Valentí, Montse Pelfort i tècnic Dan Ortínez, que vam poder veure a la Sala Carme Teatre de València, Cipriano Martos Jiménez està en la nostra memòria.

Hem conegut la seua vida, la seua història, la seua tràgica mort, torturat, agonitzant abandonat en un hospital de Reus, custodiat per la guàrdia civil. Hem conegut a alguns dels seus companys i familiars. També el nom dels seus botxins.
Se’ns ha quedat en la gola el nus de la ràbia que produeix tanta impunitat. El responsable del seu assassinat va ser ascendit en la seua carrera ja finalitzada la dictadura.
El nostre emmudit crit reclamant Justícia!!! acompanya a Antonio Martos, el germà de Cipriano que continua barallant per exhumar la fossa on es troben les restes del seu germà i recuperar-los. Que també reclama Justícia des de la Querella Argentina.

Gràcies a totes les persones que ens heu acompanyat, a tots els col·lectius que hem fet possible aquestes representacions per a construir memòria.

Us deixem algunes impressions que hem rebut i una galeria fotogràfica:

Vicent:

Una tarda-nit per al record de l’amic i camarada Cipriano i alhora la denúncia de la seva tortura i assassinat, tan grollera, bruta i primitiva com tantes altres i com se sol dir viure-ho amb els pèls de gallina. Gràcies també pels actors, tant per la seva professionalitat com ideològicament haver aconseguit expressar en tan curt espai de temps la repugnància d’aquell vil assassinat, una pena per part meva no haver agraït personalment la seva participació. Gràcies a tothom per tot. Salut.

Alicia: Fue inolvidable, he hablado por R.K. para felicitar la obra, actores y puesta en escena.

Emi: Me encantó. La obra impresionante y el coloquio súper aportador… un honor conoceros a tod@s

Miriam: Me ha parecido magistral y necesaria. Gracias a todxs quienes la han hecho posible.

Fotografies de El Seco:

Fotografies d’altres companyes

Contacte amb el grup de teatre: Inici – Obra de teatre Molotov