Franquisme, Transició, Memòria. La tortura impune, la Justícia pendent. Debat 22 de febrero al CCCC

La tortura va ser una constant en les comissaries del franquisme, va sobreviure a la Transició i va perviure anys després, com posa de manifest denúncies i informes realitzats al País Basc i Navarra i també per Amnistia Internacional. Aquests informes assenyalen que les víctimes no van ser ateses d’acord amb el dret internacional.
La nova llei de Memòria democràtica obri una esperança al model d’impunitat espanyol.
Fins a la seua aprovació, 80 querelles per tortures presentades en diferents tribunals, van ser rebutjades. En les pròximes setmanes, impulsades per CEAQUA (Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina), es presentaran noves querelles en diferents ciutats espanyoles, dues d’elles valencianes, seran una prova de foc per al gir necessari a favor de les víctimes. L’estat i la Justícia espanyola tenen un deute pendent, la fi de la impunitat requereix del compromís dels Tribunals, garantir la tutela judicial de la víctimes, assegurar el seu dret a la Veritat, la Justícia i la Reparació

📌Per a parlar de tot això organitzem des de ACCIF, Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme del País Valencià, un debat

🕕 el pròxim dia 22 de febrer, a les 18 hores

📌en el Centre Cultural del Carmen,

amb la col·laboració de: Amnistia Internacional, Institut de Drets Humans de la Universitat de València, la Clínica Jurídica de Justícia Social, Coordinadora de Associacions per la Memòria Democràtica, El Punt (Centre d’autoaprenentatge) i Ca Revolta.