En memòria de Miquel Grau, el Casal Popular El Tio Cuc d’Alacant denúncia:

Hui, 8 de setembre de 2021, l’Ajuntament d’Alacant ha procedit a instal·lar una nova placa en el modest memorial a Miquel Grau situat a la Plaça dels Cavalls de la ciutat, lloc on va ser assassinat el 6 d’octubre de 1977. Des del Casal Popular Tio Cuc volem fer les següents consideracions.

L’Ajuntament ha tardat quasi 4 mesos a reparar la placa, després de la darrera agressió patida, i denunciada, el 22 de maig. La placa ha patit 10 atacs des que va ser inaugurada, en octubre de 2015.

Tots aquests atacs han estat denunciats públicament pel Casal Popular Tio Cuc, i han tingut en el silenci i la inacció la resposta habitual de l’Ajuntament d’Alacant.

La nova placa instal·lada resulta un insult a la memòria de Miquel Grau, un nou greuge a la seua família i una nova injustícia cap a totes les víctimes del feixisme. En la nova placa no s’esmenta ni el motiu pel qual Miquel Grau va ser assassinat ni el context en el qual es va produir.

L’ajuntament d’Alacant opta pel silenci, per la desmemòria i per la negació d’uns fets inqüestionables: Miquel Grau va ser assassinat per un feixista perquè estava apegant cartells convocant a la Diada del 9 d’Octubre de 1977.

Tot aquest relat s’indicava en la primera placa, i ara l’Ajuntament opta per presentar un memorial sense cap informació.
L’Ajuntament tria per amagar la veritat i negar-la a la ciutadania d’Alacant. Prefereix ocultar la història de la ciutat. Assassina per segona vegada Miquel Grau, castiga per enèsima vegada la família i fuig del compromís democràtic per la justícia i la reparació que mereixen totes les víctimes del feixisme.

Des del Casal Popular Tio Cuc exigim la restitució del text anterior, i convoquem totes les alacantines a l’11è Homenatge a Miquel Grau que celebrarem el dissabte 2 d’Octubre. Perquè les paraules i la indignació cobren valor si les acompanyem de la mobilització i l’acció.
Justícia i reparació per a totes les víctimes del feixisme!